Corona

Helaas.... of we nu willen of niet.... we hebben er allemaal mee te maken: CORONA. Als we ons samen aan onderstaande regels houden, dan maken we de lessen zo veilig mogelijk voor elkaar!

 

Update april/ mei  2022: Er zijn momenteel GEEN Corona-maatregelen van kracht.

Wel wordt er verwacht dat je verantwoordelijk omgaat met de gezondheid van jezelf en van een ander. Met andere woorden: bij Corona-gerelateerde klachten kunnen we de rijles niet laten doorgaan.

Onderstaande is dus momenteel niet van kracht!

 

Iedere  les dient de instructeur van te voren het volgende aan de cursist en aan zichzelf te vragen:
(1) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose Corona gekregen?
(2) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

Is het antwoord op beide vragen ‘nee’, dan kan de les gestart worden. is het antwoord op één- of op beide vragen ‘ja’, neem dan je verantwoordelijkheid en meld je zo vroeg mogelijk af!!

 

Wat doen we verder ter voorkoming van verspreiding van het Corona virus?

 

  • In de lesauto mogen maximaal 2 mensen zitten: de leerling en de instructeur. We halen de volgende leerling dus niet op.
  • Tussen de lessen (leerlingen) moet een minimale tijd zitten, zodat de auto geventileerd en gedesinfecteerd kan worden.
  • We desinfecteren dan de bedieningsmiddelen (deurhendels, stuur, versnellingspook, handrem, spiegels, hoofdsteun, sluiting veiligheidsgordel, stoelknoppen, touchscreen, etc.) 
  • Na iedere leerling wordt het voertuig weer gedesinfecteerd. Uiteraard valt dit niet binnen de lestijd. 
  • Buiten de auto houden we ons aan de 1,5 meter regel.