Rijles-methode

Tijdens de praktijklessen maakt Rijschool Raymond gebruik van de methode "rijopleiding in stappen". Deze methode biedt een goede voorbereiding op je rijexamen en leert je wat je als automobilist moet kunnen, (her)kennen en willen. Alle kennis en vaardigheden die aan bod komen en die noodzakelijk zijn om veilig met een auto door het verkeer te rijden, worden in kleinere stukjes aangeboden. Deze worden scripts genoemd. Deze scripts kunnen door elkaar worden gebruikt en worden stap voor stap aangeleerd. 

De "rijopleiding in stappen" is opgebouwd uit 46 scripts verdeeld over 4 modules. Door de scripts in een voor jou logische volgorde aan te leren, ontstaat een opleiding op maat. Zo leer je alle onderdelen van het autorijden. De opleiding bestaat uit de volgende 4 modules:

 

1. Voertuigbediening en -controle
Denk aan: zithouding, remmen, ontkoppelen, schakelen.

2. Eenvoudige verkeerssituaties
Denk aan: wegrijden en stoppen, kruispunten, parkeren.

3. Complexe verkeerssituaties
Denk aan: inhalen, rotondes, rijstrook wisselen, invoegen.

4. Verantwoord gedrag
Denk aan: moeilijke omstandigheden (donker), defensief rijden, mentaliteit en verantwoordelijkheid.

 

 

Het boek ‘rijopleiding in stappen’ ter waarde van € 29,95 krijg je aan het begin van je opleiding gratis uitgereikt (*1)

Met dit boek kun je je voor iedere les thuis optimaal voorbereiden. Je hebt bij de praktijklessen dan minder uitleg nodig en rijdt daardoor meer. CBR en Bovag zijn ervan overtuigd dat een lesmethode zoals deze bijdraagt aan een betere rijopleiding.

 

(*1) Het boek "rijopleiding in stappen" is gratis bij aanschaf van het eerste pakket van 10 lesuren bij Rijschool Raymond