Theorie

Als je met rijles wilt beginnen is het nog niet nodig dat je geslaagd bent voor je theorie-examen. Je moet hiervoor echter wèl geslaagd zijn voordat wij jouw rijexamen kunnen reserveren. Ons advies is om je theoriecertificaat te halen tijdens, of voor de eerste helft van je rijopleiding. Je zult merken dat je hier voordeel van hebt tijdens het rijden. Alvast beginnen met je theorie voordat je gaat rijden mag ook. Je mag al theorie-examen doen zodra je 16 bent. Het theoriecertificaat is momenteel 1,5 jaar geldig.


Het examen bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel bevat 25 vragen over gevaarherkenning. Hierbij gaat het erom wat je zou doen in een bepaalde verkeerssituatie: remmen, gas loslaten of niets. Het tweede onderdeel bevat 40 vragen, waarvan 12 kennisvragen en 28 over verkeersinzicht. Dit zijn ja-nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal moet invullen. Om te slagen, moet je minimaal 13 van de 25 vragen over gevaarherkenning én minimaal 35 van de 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht goed beantwoorden. Het examen duurt drie kwartier en je krijgt na afloop direct de uitslag.

 

Er zijn meerdere manieren om de theorie aan te leren. Kijk eens welke het beste bij jou manier van leren aansluit. Houd rekening met wat je prettig vindt en ook met je mogelijkheden op technisch gebied (computer) en je leerstijl. Eén van de manieren om de theorie aan te leren is "i-Theorie"  Rijschool Raymond beveelt deze methode van harte aan. De online theorie-opleiding bestaat uit een compleet lesboek, 50 theorie-examens, 100 films over gevaarherkenning en 60 films over de rijprocedure. Hieronder meer informatie over deze manier van leren.

 

Prijs digitaal theoriepakket bij ons 49,- (normaal 69,-)

 

Meer weten over i-Theorie

Kijk hier naar de mogelijkheden van i-Theorie en ervaar het gemak van zelfstudie thuis op je pc.

Klink op onderstaande button.

Hoe gaat het theorie examen

Het CBR heeft een korte voorlichtingsfilm gemaakt: Zo gaat het theorie-examen. Op deze pagina staat verder alle informatie wat betreft het theorie examen, zo weet je precies wat je van te voren kan verwachten en kom je niet voor onverwachte zaken te staan. Zo ga je goed voorbereid je examen in.